Thursday, 2 July 2015

Apa salah budak tu?

Assalamualaikum semua,

Hish... Sejak-sejak ni kerap betul cerita budak kena dera. Apa salah budak tu? Rasa tak sanggup pulak nk scroll FB tengok kesan budak kena dera. Hmmmm apa la nak jadi dengan orang- orang skang. Makin ramai orang jiwa kacau dan panas baran. Tiada sikit pun rasa sifat kasih sayang pada budak tu. Ikutkan hati, rasa nak lanyak je mak tiri budak tu. Ibarat yokozuna menghempas perut betina tu sampai terkeluar najis. Hambek ko!!!! Eeeeiiiiii geram. Aku yang tak berapa sihat ni, terus rasa sihat bila amarah aku ni naik.

Sebenarnya, kak joy pernah lah cakap kat husband, kalau kak joy takda suatu masa nanti, anak2 ni jaga lah elok2. Ini sahaja la harta yang kak joy ada. Kak joy tahu, suatu ketika lelaki kawin jugak bila kita dah takda. Cuma kak joy minta, besarkan la anak2 ni sampai masuk universiti. Time tu diorang dah pandai berdikari sendiri. Kak joy tak kesah sangat sebab anak2 kak joy semuanya lelaki. Lepas tu, ayah ko nak kawin lagi terpulangla kat dia. Jangan tahu nak berbini tapi jaga anak tak tahu. Anak kecik lagi dibiarkan anak tu pada mak tiri diorang. Kalau betul mak tiri diorang tu ada sifat kasih ok lah. Ni jenis yang suka sepak terajang ni mcm mana? Kak joy memang agak emosi kalau tentang hal2 dera ni. Kadang2 tu sampai terbawak mimpi. Sedar dari mimpi terus tumbuk muka Laki Aku. Pisat2 muka dia. Kesian sebab dia tak bersalah. Hahahaha.

Anak- anak perlu dibelai, perlu di peluk Dan perlu di pujuk. Bukan tempat untuk ko lepaskan geram. Ko benci mak kandung dia, ko belasah anaknya pulak. Eh dah kenapa? Kalau Aku la.... Mau jadi sundal bolong. Malam2 Aku sentap jantung ko bagi makan anjing. Eiiiiii geram plak aku rasa. Korang tak geram? Geram kan?( sambil hempas2 bantal)

Bila buka channel tv3 berita pukul 8, Laki Aku mula lah takut2 sebab bini dia akan  membebel bila tgk cerita budak kena dera tu. Kang sikit2 aku tempiaskan kat Laki aku. Hahahaha. Kesian dia.

Kita ni dah besar panjang. Dah jadi mak pak dah. Fikiran kena tenang. Adakala kita stress bila anak buat perangai. Time tu cepat2 la istigfar dan bawak bersabar. Kak joy ni memang garang dengan anak2 Tp xde la asik nak melibas anak je. Sekali skali tu kena la cubit sket biar dia rasa apa yang dia buat tu salah.

Oklah, setakat ni jelah celoteh kak joy. Puasa la katakan. Ok bye!

No comments:

Post a Comment

Pls give us comment if u think it should.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...