Wednesday, 16 July 2014

Kemaskan kening anda

Assalamualaikum,

Semalam joyah cerita pasal tudungkan? jom la kita cerita pasal kemaskan kening. Mungkin disini ada orang setuju dengan joyah dan ada juga yang sebaliknya. Tapi terpulangla pada pandangan masing-masing. Joyah memang suka kemaskan kening joyah biar nampak lebih tersusun je kening tu. Kening joyah memang dah terbentuk cuma ada lebihan bawah kening tu menjadikan ia lebih serabut. Dulu joyah just pergi kedai salon india untuk buat threading. Cara dia hanya pakai benang je. Diorang je yang tau guna benang-benang ni. Tapi kelemahannya, ada sakit sikitla...dan kening tu akan jadi nipis macam pompuan &*^%(. Oh joyah berapa kali pesan kat orang tu jangan nipis sangat, tapi tetap berlaku perkara yang sama. Lepas tu joyah dah malas nak buat kat kedai, buat la sendiri kat rumah pakai alat yang selalu korang cabut bulu ketiak tu. hahaha.. Bolehlah kan..cuma tak kemas sangatla. Akhirnya joyah cuba la kat Benefit Eyebrow ni.. Wah teruja jugakla sebab dia pakai wax. Sebenarnya ini kisah 2 bulan sebelum puasa. Baru skang ko nak cerita ya joyah. Laptop rosak maaa...nk kena ganti baru. ni masih tengah survey lagi. Beli yang murah je, janji dapat menaip. Baru-baru ni joyah pi lagi kemaskan kening, tapi mungkin nasib tak berapa baik, tersiatlah kulit muka sekali (bahagian yang ada misai pulak). Mungkin salah joyah jugak sebab joyah tak mention kulit joyah ni sensetip dan nipis. Sebab dulunya joyah guna servis diorang ni takda apa-apa pun. Puas hati la...that's why malas nak mention apa-apa kat dia. Bila pikir-pikir balik, joyah dah tukar skincare joyah, sebab sebelum ni muka mula naik jerawatkan. Entahlah, baru ni tahu joyah kena resdung teruk sangat. tu yang trus luka jadinya. Tapi nasib baik kulit dan beransur pulih. Alhamdulilah. Jom lah tengok sesi cabut mencabut ni...


Ni dia tengah cek kening dulu...nak tengok angle katanya..

Pejamla mata sampai tak sudah untuk beri tanda bahawa saya dah ready!!

Hah, dia bagi rasa dulu wax tu, OK atau tidak..Rasa just suam-suam kuku jer.



Tonyoh lagi kat tangan kasi puas hati


Hah...ready dia mula nak cabut dah tu.
eh..opocot...tergezut mak nak...eh tak sakit pun...better dari buat threading lagi.

Taraaaaa... dah siap. Suka sangat sebab tak nipis pun...nampak lebih kemaskan..
Joyah boleh bagi empat bintanggggggg!!!

Ini gambar aktiviti sebelum kulit tersiat tau...sesi yang tersiat tu malas nak review sebab dah pulih cuma pedihla 2 ke 3 hari...Itulah nak cantik kena rasa sakitnya dulu...

Okbaiiii

1 comment:

Pls give us comment if u think it should.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...