Tuesday, 23 June 2015

Puasa

Assalamualaikum semua,
Puasa tak korang? Kak joy Alhamdulillah masih berpuasa walaupun kadang2 tu kesihatan tu tak mengizinkan. Masalah kak joy dari awal pregnancy hingga kini, kak joy tak boleh berdiri lama atau berjalan terlalu lama. Badan kak joy terus menggigil berpeluh2 pastu rasa nak pitam. Itu yang banyak membataskan pergerakan kak joy kalau nak kemana-mana. 

Masa berbuka pula, tak berapa selera. Makan kuih je. Lepas solat, baru la makan kuih atau minum nestum. Husband pesan, kalau tak larat tak perlu puasa. Selagi takda apa2, kak joy puasa jugak. Puasa kali ni, Alhamdulillah tak lapar dan dahaga cuma mudah penat je. 

Persiapan raya korang macam mana? Kak joy belum apa2 pun. Rancangan baju nk pakai sekeluarga pun memang takda. Mungkin tahun ni warna warni. Hehehe. Tahun ni agak besederhana sahaja. Kak joy pun bukan sihat sangat. Husband pun nak simple-simple je. Mungkin beli keperluan anak-anak. Budak2 skang dah pandai dan untung sebab mak ayah diorg ni bekerja. Nampak je iklan dalam TV terus mintak kita belikan. Demand plak tu. Mintak baju melayu upin ipin. Baru 4 tahun lebih dah demand. Hehehehe. Tu belum lagi sekolah menengah. 

Husband kak joy, memang suka manjakan anak-anak walaupun bapak dia garang. Melawan je, libas dengan rotan. Hahaha. Tapi anak-anak tetap cari dia. 

Bulan puasa ni teringin betul nak minum kopi. Tapi takut, kot2 HB jadi rendah. HB pun paras2 hidung je. Setakat ni, diorg kata ibu mengandung boleh minum mineral coffee. Belum beli lagi tp rasa nak cuba sebab mudah penat kan.... Ok lah, setakat ni je story kak joy. Nanti tunggu lah kak joy update lagi. Tu pun ntah bila ye tak??? Dadada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...