Tuesday, 17 November 2015

Berpantang anak ketiga

Assalamualaikum semua,

Eh terajin plak kak joy menulis hari ni. Ni pun baru lap peluh melayan abg2 yang semakin melasak. Hadoiiiii pitam ibu ko tau. Kang nak menyusu baby Aimin plak. Yang ni pun boleh tahan, kuat betul menyusu. Ada masa tu ditarik2 nenen ibu dia. Kok boleh cabut, dah lama ibu jahit kat bantal. Nenen la puas2. Hehehehe

Kali ni berpantang di rumah Seremban. Kaedah berpantang sama je macam dulu  kali ni lebih berdisiplin dan takda ngelat. Hehehe. Tapi ada benda kak joy buat sendiri. Pakai bengkung ke, apa ke memang sendiri. Mandi baby mak kak joy. Masak pun mak jugak. Alhamdulillah sebab masih ada mak. "Terima kasih mama, buat semua ni utk Yah" 

Produk berpantang macam biasa lah, Nona roguy. Anak pertama Dan kedua pakai tanamera. Bolehlah Cuma takda jamu Nak di makan. Tu yang kak joy tambah phytonatal Nona roguy. Pantang kali ni sepenuhnya Nona roguy sebab setakat ni, ini lah yang terbaik. Nak bagi kencang dalam dan luar inilah dia. Kang komplen plak husband kite. Orang laki ni paham2la, kalau Ada kurang dalam diri kita, kemain komplen. Dia yang lagi banyak kekurangan tak pulak kaum hawa ni komplen ye tak?? Redha je kan???? Sorrylah, kak joy memang outspoken sket bab2 ni. Habis la kalau laki Aku baca ni. Hahahaha

Anak2 kak joy termasuk la yang ketiga ni, tak sah kalau tak kena kuning. Tapi tak la sampai kena phototherapy. Time pregnant yang ketiga ni, semua makanan sunnah kak joy tibai. Ikhtiar nak elak kuning. Tapi kena jugak. Biasalah, kuning ni normal. Cuma tinggi atau rendah je nak kena pantau. So baby aimin dalam pemantauan. Harap kurang la kuning pada hari2 yang seterusnya. Kak joy try mandikan anak dengan air rendaman agar2. Bacaan kuning drop byk jugak. Agar2 kan sejuk. Dan yang paling penting, breastfeed anak. Selagi boleh breastfeed cubala sedaya upaya. Memangla penat sket tapi hasilnya memberangsangkan. Anak cepat baik kuning, rahim cepat kecut, berat badan mudah susut. Package tuuuu....

Masa berpantang ni, kak joy just enjoy being a mother of 3 sons. Yes menduga tapi anak2 ni la yang beri kegembiraan buat family kak joy. Disamping tu jugak, kak joy memang syok melayan memori cinta suraya. Hari minggu gegarvaganza. Itu je lah penghibur buat kak joy sepanjang duduk kat rumah ni. Yang lain2, takda apa. Cuma pantang ni, kuat makan. Hehehe

Oklah, sok2 kak joy sambung lagi eh.

1 comment:

Pls give us comment if u think it should.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...