Sunday, 11 October 2015

Penampilan berubah

Assalamualaikum semua,

Alhamdulillah sehingga hari ini, kak joy dan baby sihat cuma dah sarat ni memang tak larat la kalau nak kemana-mana. Ikut hati nak berjalan sesaja tapi kudrat ni tak mengizinkan. Dah berpantang nanti memang kena dok rumah jelahkan. Pandai-pandai kak joy la untuk menikmati percutian bersama anak-anak selama 3 bulan. 

Kak joy perasan, preggy kali ni memang menduga. Alahan memang teruk gila. Kadang-kadang tu, ada sket saki baki sehingga kini. Dan bila baby terlalu aktif masa tu la asik nak terkucil je. Hari tu, terbersin sket dah terkucil dalam seluar. huhu.... Nasib baik kejadian tu kat rumah, kalau time meeting ko terkucil?? memang jadi bahan kawan2 la gamaknya.

Penampilan kak joy sememangnya berubah. Dulu bukan main ko bershawl. Lilit sana lilit sini... skang jangan harap. Cari tudung sarung je skang ni. Lately ni memang jahanam duit kak joy sebab gomar beli Bokitta. Rasanya tudung ni la paling selesa buat kak joy. Tak perlu gosok.

Lagi satu, kak joy memang tak suka berhias. Nak jaga muka apatah lagi. Pi keje pakai day cream je. then colet aje dengan lipgloss. Kalau kak joy make up pun, atas sebab tertentu. Ada majlis atau meeting. Tu pun rasa loya je bila pakai bedak. Cuma kak joy bersyukur dengan kekurangan itu, Allah bagi kelebihan sikit pada kak joy. Setiap kali kali preggy, kulit muka dan badan lebih cerah dan jerawat payah nak naik. Memang seronok. Mgkin faktor hormon agaknya. Tapi lepas bersalin, mgkin jerawat akan naik. Siap la ko. 

Dari segi pakaian pun sama, takda mood nak beli baju preggy yang cantik-cantik. Beli yang tangkap muat je. Asal sedap mata memandang, beli je lah. Malas nak pikir apa dah. Barangan baby pun, beli last minit. Beli mana yang patut je sebab abg2 punya barang masih boleh pakai. Cuma skang kena pikir nak beli stroller baru. Stroller pun bukannya murah2. Riban ribun woiiiiii.... taknak beli tapi macam kena beli. Ni semua untuk safety anak. Haishhhhhh

Berat badan kak joy skang, 74kg. Fuhhhh dok pikir boleh ke berat badan ni turun dengan jayanya. Apa2 pun redha je lah. Yang penting badan sihat, baby pun sihat.




Bersama  dengan anak-anak adalah saat paling indah. Biar penat tapi hati happy melayan kerenah anak2.

Dua-dua ni jantung hati ibu. Makin lasak dan makin panjang akal. Bertabah la wahai ibuuuuuu.


Tak mampu lagi nak berhias. muka versi pucat ala zombie. hmmmmm

oklah bye....


No comments:

Post a Comment

Pls give us comment if u think it should.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...