Monday, 28 March 2016

Syukur Alhamdulillah

Assalamualaikum semua,

Ya Allah, lamanya kak joy tak menaip. Sejak kes kak joy dulu terus kak joy terus stop kejap menaip. Alhamdulillah.....semuanya berjalan dengan baik. Kesihatan kak joy pun dah semakin pulih walaupun belum cukup kuat lagi.

Kak joy bersyukur atas ujian yang Allah beri... Setiap ujianNya, banyak hikmahnya. Kalau tak jadi insiden sebelum ni, kak joy tidak sekuat sekarang. Sekarang kak joy tiada pilihan selain terus kuat membesarkan anak-anak. Ada ketika tu, lama jugak kak joy tenung muka aimin. Macam2 pikir dan macam2 perasaan. Mengalir jugak airmata kak joy. Ada ketika tu, kak joy mudah rasa takut....rasa trauma dan lemah semangat. Bukan dibuat2 tapi ia datang dengan sendirinya. Agak sukar bergelut dengan emosi dan perasaan. Perasaan tu datang tiba2 dan menggangu fikiran kita. Tiba2 jadi mudah marah...panik tak tentu pasal....takut yang bukan2. Ya Allah, Dia uji kak joy lagi... Kak joy tiada solution, hanya mampu angkat tangan dan berdoa agar setiap urusan kak joy dipermudahkan. Nangis la puas2 depanNya. Orang lain tak boleh bantu. Dia sahaja yang boleh bantu kita. Orang lepas bersalin perlu banyakkan berzikir..berzikir selagi ingat, selagi mampu. Itu sahaja kekuatan yang kak joy ada.

Korang pun tahu, kak joy dah menceburi bidang2 makeup ni. Tiada tujuan lain kerana ia sekadar minat. Dari minat tu la kak joy cadang nak buat makeup service. Kak joy masih newbie, belum pakar. Tengah cari masa sesuai untuk belajar makeup lagi untuk dapat sijil. Skang kak joy tengah sibuk nak cari model yang boleh follow kak joy untuk kelas nanti. Sukar nak cari sebab kak joy perlukan komitmen dia. Sedia untuk tadah muka.  Kalau dapat yang bujang lagi bagus. Lagi satu dia pun minat tentang makeup2 ni. Ni kira nak cari model yang tak berbayar. hehehe....dah expert nanti kak joy akan cari model yang berbayar. Senang kan?? nak gak cari kawan2 untuk model kak joy tp masing2 ada komitmen keluarga . Payahnye.

Sekarang ni kak joy nak buat apa yang kak joy minat. Gunalah masa yang kita ada ni untuk buat perkara yang boleh gembirakan hati kita. Jangan habiskan masa kita dengan menangis...merintih dan bersedih sebab ia tak beri apa2 kesan yang positif pun pada kita.

eh tak tau nak cerita apa dah...nanti sambung la ya,,


No comments:

Post a Comment

Pls give us comment if u think it should.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...